Thursday, April 26, 2007

jag har till och med deklarerat, men nu finns det inget mer att göra

Det finns dagar när man (jag) kommer undan. Sen finns det dagar när man (jag) bara måste. Idag måste jag. Idag ska jag. Senast klockan tio ska jag börja skriva. Eftersom inget annat verkar fungera så testar vi hemma nu. Internetsladden åker ur, boken fram. En massa text ska det bli om systerskapets historiska sammanhang och lite om Radikalfeminism och Grupp 8. Det där hänger ju ihop fint tänker ni kanske. Men näppeligen, det är ganska spretigt men ska bli någon slags förklarande text om parallella feministiska traditioner som har satt spår idag utan att vi riktigt vet vad vi ser. Ungefär. Summan av kardemumman är i alla fall att inga konflikter är nya, feministerna har aldrig varit helt överens, det finns ingen gyllene guldålder då alla stod enade. Summan av kardemumman nr två är att konflikt är jäkligt bra och föder fram en massa nya smarta (och mindre smarta) lösningar. Summan av kardemumman tre är att alla är så förbaskat coola. Tänk på det ni där ni sitter och kämpar och är så förbaskat duktiga att ni håller på att gå sönder alternativt har jätteångest för att ni inte är sådär förbaskat duktiga att ni håller på att gå sönder. Ni är coola. Coolast.

Om ni nu blev vansinnigt sugna på att läsa mer om grupp 8 och konflikter, så läs Emma Isakssons Kvinnokamp. Men vänta en månad snälla ni, för jag behöver vara med och slåss om de två exemplar som finns på universitetsbiblioteket.

Nu måste jag definitivt.

4 comments:

Anonymous said...

åååh gud vad bra du är som skriver en sån uppsats! vill gärna diskutera mera nån gång.
för att svara på en fråga jag läste längre ner så tror jag inte att kvinn kan föra politisk kamp (med engagemang längre än typ två veckor) för något som en inte själv tjänar på någon gång i slutändan. filantropi är inte politisk kamp liksom.
själv har jag nu lämnat färnebo. är hemma och försöker samla ihop mig och att inte vara bitter.
puss på dig

Anonymous said...

tack tack sötnos och puss på dig med! det är ju dig jag vill diskutera med fattar du väl, utan våra diskussioner inför workshopen då för en evighet sen hade nog aldrig uppsatsen kommit till. efter den 21 maj när jag ska vara klar med det här, då tycker jag att vi ska träffas!

men ja, det är lite det jag har på känn, att engagemang som inte finns grundat i en själv så lätt tar slut när något annat dyker upp. Å andra sidan, hela den socialistiska feminismen i början av 70-talet, med grupp 8 i spetsen, ville ju främst förändra situationen för arbetarekvinnor, vilket de inte var. Och det var ju värsta rörelsen.

Anonymous said...

yes sistah. antog att du också borde ha kommit fram till nått liknande. är inte jätteinsatt i grupp 8, fast det som de åstadkom - dagis o typ fri abort gynnar ju alla kvinnor (utom de flesta lesbiska...).
tror vi kanske ses på valborg - hörde iallafall en tanke om att jag ska t uppis då!

emelie said...

vad roligt!

alla telefoner brukar typ slås ut framåt lunch, så vi kan väl höras innan!